Förenade människor

Förenade människor

Hur fotografier förenar oss

2014-02-21

Ett ordspråk som ofta förknippas med fotografi är att en bild säger mer än tusen ord. Men på många sätt kan en bild säga mycket mer än så. Ett perfekt fångat ögonblick kan sammanfatta, förklara och fördjupa ett helt sammanhang. En perfekt fångad detalj kan vara nyckeln som låser upp en hel värld.

Detta är huvudpoängen i det här TED-talet som hölls av David Griffin 2008. Han visar upp några av de mest berömda fotografierna från tidningens historia, och berättar om hans personliga relation till fotografi. Detta genom att visa bilder från fotoreportage, som genom sina bilder berättar viktiga historier. Missa inte BGA video för mer intressant om foto.

David Griffin är fotodirektör för National Geographic, som är ett av de största fotomagasinerna i världen. Där arbetar han med världens bästa fotografer och -redaktörer och tillsammans höjer de ribban för professionellt fotografi. Han skriver dessutom mycket om fotografi, historia och den kreativa processen inom tidning på sin blogg, som du hittar på: Editor's Pick