Gatukatten vilar på gatan

Gatukatten vilar på gatan

Gatukatten Bob – kattboken som charmar alla

2014-09-05

Fackböcker i all ära, men som kattägare har du säkerligen samlat på dig nog med kunskap genom åren för att ta en paus och läsa någonting för nöjes skull. För dig som älskar katter – eller bara kloka djur i allmänhet – är James Bowens storsäljare Gatukatten Bob den perfekta läsningen i soffan, kanske med en spinnande katt i knät.

Gatukatten Bob berättar den sanna historien om hur James Bowen och katten Bob träffas och förändrar varandras liv. James är en ung man som nyligen fått en träningslägenhet i London efter att ha varit hemlös i många år. Med lika många års drogmissbruk i bagaget försöker han nu få tillbaka sitt liv på rätt köl och deltar i ett drogavvänjningsprogram. Livnär sig gör han som gatumusikant. Visserligen går livet i rätt riktning, men sakta och utan riktigt mål. James saknar motivation.

En dag sitter en katt i närheten av James lägenhet. James tror att katten väntar på att bli insläppt av någon annan, men när den dag efter dag sitter på samma plats utan att gå in någonstans inser James att den kanske inte har något hem trots allt. Katten verkar ty sig till James och han beslutar, om än efter en del tvekan, att ta sig an katten, som han sedermera döper till Bob. Bob visar sig vara pusselbiten som har saknats i James liv – de lyfter varandra och får en sällsynt relation som väcker uppmärksamhet bland de som ser dem.

Med Bobs hjälp förändrar James sitt liv permanent och de två vännernas livsöden berör även den minst kattförtjusta läsaren. Det är svårt att inte bli tagen av den ömsesidiga ömheten som finns mellan de två huvudkaraktärerna – och det faktum att både James och Bob finns i London på riktigt gör den ännu lättare att tycka om.

Bob och James Bowen har idag hundratuesentals fans världen över och har blivit stora kändisar både genom privatpersoners YouTube-klipp och det egna Twitter-kontot. Gatukatten Bob har även fått en uppföljare, Mitt liv med Bob.

Sollentuna Djurklinik marknadsför sig också genom video och gulliga djur.