E-handel ett smidigt sätt att handla på

E-handel ett smidigt sätt att handla på

E-handel ett flexibelt sätt att köpa och sälja på

2015-05-08

Man kan ibland förvirras lite av vad e-handel egentligen är för något. Enkelt beskrivet så handlar det om handel på nätet, men detta kan göras på olika sätt beroende på vad det är för slags produkter som man handlar. Det krävs alltså inte alltid ett fysiskt lager för att sälja i en nätbutik. E-handel är väldigt flexibelt när det kommer till hur man kan förse kunden med önskad produkt på ett snabbt och smidigt sätt. Genom att de flesta e-butiker inte behöver ha en fysisk butik så är priserna på varorna generellt lägre då detta inte är en utgift på samma sätt.

En e-butik utan fysiskt lager kan vara en ren nätbutik så att säga där man endast säljer digitala nedladdningar av exempelvis film, musik, e-böcker, datorprogram exempelvis. Här krävs då inget utrymme för produkterna då allt är digitalt. Detta gör också att man kan få produkten man köpt på en gång genom nedladdning. Detta är något som många av oss göra varje dag utan att tänka på att man handlar genom e-handel, då appar, musik på mobilen, streamingtjänster för tv och så vidare också inkluderas i denna slags handel.

På sidan E-handel kan man läsa mer om hur olika e-handlar kan se ut och hur det fungerar rent praktiskt. Vill man ha en mer teknisk beskrivning på vad det finns för slags olika plattformar som fungerar inom e-handel så har SFTI en mycket bra sammanfattning, vilken även kan vara till stor hjälp om man själv funderar på att starta en nätbutik men inte vet vad som passar bäst. En plattform som rekommenderas av många är Vendres e-handelsplattform. Anpassning är något som är ett centralt ord när det kommer till handel på nätet då man kan få till det i princip hur man vill i sin butik, eller så kan man använda sig av färdiga plattformar som tagits fram av professionella utvecklare inom e-handel.