Film

Film

Det hetaste modet i filmens värld

2014-04-07

Mode och film har ett väldigt nära samspel. Självklart kommer världens vackraste människor i figursydda kläder påverka vad vi andra tycker är sexigt, trendigt och coolt. Det mode och de kläder man väljer i en film är också något som måste göras väldigt försiktigt och medvetet så att publiken ska kunna sjunka in i fantasin. Därför var det kul att se hur den brittiska siten Femalefirst.co.uk har satt ihop en lista över fem av deras favoritfilmer ur en modesynpunkt. Det här är alltså inte filmer som nödvändigtvis handlar om mode, men snarare filmer med bra mode som inspirerar dem.

Djävulen bär Prada

Först ut är Djävulen bär Prada, en otroligt kvick film som är baserad på Lauren Weisbergers bok med samma namn, som ryktas handla om hennes egen upplevelse som personlig assistent åt Anna Wintour på Vouge.

Den handlar om Andy, en ambitiös journalist som arbetar som assistent åt den outhärdliga Miranda Priestly, spelad av Meryl Streep. Andy går från att vara en kvinna som inte tar sitt utseende på allvar, till att bli en riktig modeälskande stildrottning.

Smart dialog, helt fantastisk garderob och helt enkelt ett måste för modeälskare att se.

A Single Man

Det här är första filmen regisserad av Tom Ford, och det är en otroligt stilfull film. Colin Firth spelar George, en självmordsbenägen man som är utsökt klädd. Allt i filmen är fantastiskt stilfullt.

Sex and the City

Som efterföljare till den otroligt stilfulla TV serien möter vi upp Carrie, Samantha, Charlotte och Miranda fyra år senare. Detta bara för att upptäcka att de är trendigare än någonsin. Vet du något plagg i filmen som du själv skulle vilja ha, kan det vara värt att kolla in http://www.majsans.com/ som har en rad stilfulla kläder.

Självklart kan vi inte glömma bort bröllopsklänningen heller, den som tillverkades för henne av Vivienne Westwood.

The Great Gatsby

The Great Gatsby har ett försprång på andra filmer, i och med att det var Miuccia Prada själv som skapade kostymerna. Det måste helt enkelt bli en dekadent affär. Och förra året när filmen släpptes fanns det en massa 20-talsinspirerat mode på gatorna som bevisade hur filmmode påverkar resten av modevärlden.

Clueless

Självklart måste clueless hamna på listan. En sann klassiker om en rik, bortskämd tonåring, Cher, som har så mycket kläder att hon måste lagra garderoben på datorn för att göra det lättare att välja en outfit.

Väldigt lite händer i filmen, men den är ändå något man måste se om man ska hoppas vara stilmedveten. Och självklart får vi också veta vilka längder en flicka kan gå till för sin Alaia-klänning.

Se hela artikeln här: Top 5 fashionable movies